Buitengewoon | Extraordinary

Op de Amsterdamse Spaarndammerstraat, achter het Westerpark, staat een restaurant dat een beetje anders is dan de meeste andere: Restaurant Freud. Een mooi design restaurant met een mediterraanse kaart, goede koffie en een beleefde bediening. Maar wie beter kijkt, ziet dat niet alles zo gewoon is als het lijkt. Elk van de vrijwilligers die hier het eten bereiden en serveren heeft zijn eigen verhaal. Daniel (23) is schizofreen en Rhadjinder (37) heeft een drugs verleden terwijl het met Lisette (33) zelfs zo slecht gaat dat ze het helemaal niet redt om nog te werken. Samen proberen ze, via Freud, hun plekje in de maatschappij terug te vinden. Soms met vallen en opstaan, met terugvallen en nieuwe medicatie. Maar zielig thuis blijven zitten, dat nooit!

Buitengewoon. Een film over Restaurant Freud.

Buitengewoon won de tweede prijs op het CampusDoc Filmfestival en werd uitgezonden bij NPO Doc.

English

On Amsterdam’s Spaarndammerstraat there is a restaurant that is a little different from most others: Restaurant Freud. A gorgeous designer restaurant serving mediterranean cuisine. With the most polite waiting staff you’ll find anywhere. However, cooks and waiters carry more than pots and plates. Their burden lies deeper. Daniel (23) is a diagnosed schizophrenic, Rhadjinder (37) has a history of drug abuse, while Lisette (33) has recently been doing so bad that she can’t work at all and spends her days in a clinic.

Together these Restaurant Freud volunteers try to find their place in society. With ups and downs, relapses and medication, but never a thought of giving up!

Extraordinary. A film about Restaurant Freud.

Full version with subtitles (low resolution)

Advertisement
%d bloggers like this: